abdomen

 

Grasimea abdominala nu doar ca mareste circumferinta taliei, ci este si o amenintare pentru sanatate. Mersul la sala reprezinta una dintre cele mai bune metode de a o combate, insa cu atatea aparate la dispozitie, este greu sa iti dai seama de unde sa incepi. Desi pare paradoxal, cele mai bune aparate si exercitii pentru a elimina grasimea abdominala nu sunt cele care se concentreaza pe muschii abdominali. Acestea intaresc si definesc musculatura, insa nu elimina stratul de grasime!

Incepe cu aparatele cardio

Alergatul pe banda sau pedalatul pe bicicleta eliptica ard cele mai multe calorii. Prima data se elimina grasimea viscerala periculoasa, insa in timp, va scadea si stratul de grasime subcutanat. 

Pentru a incepe procesul de slabire, este recomandat sa ai un antrenament de intensitate moderata, timp de 30 pana la 60 de minute, la un aparat cardio. Pentru cele mai bune rezultate, incearca sa alternezi gradul de intensitate al exercitiului, avand, pe intervale scurte, o intensitate maxima. Discuta cu un antrenor si adapteaza antrenamentul in functie de corpul tau.

Pentru a mentine gradul de provocare, schimba aparatul la cateva saptamani. Din fericire, ai de unde alege: banda de alergare, bicicleta eliptica, bicicleta medicinala, bicicleta ergometrica.

Fa antrenamente de rezistenta

Foloseste aparatele de bodybuilding pentru efectuarea antrenamentelor de rezistenta care cresc masa musculara. Aceasta, la randul ei, contribuie la arderea grasimilor, chiar si cand organismul este in repaus. Desi urmatoarele aparate nu sunt special destinate zonei abdomenului, acestea au o contributie majora in arderea grasimii abdominale: aparatul pentru antrenarea musculaturii spatelui (Lat Pulldown), presa pentru piept (Chest Press), presa pentru picioare (Leg Press), presa pentru umeri (Shoulder Press), aparatul pentru biceps (Biceps Curl), aparatul pentru triceps (Triceps Extension).

Finalizeaza antrenamentul cu mai multe exercitii de intarire a musculaturii abdominale: planking, abdomene, rotatii ale trunchiului si extensii ale spatelui. Dupa ce vei slabi te vei putea mandri cu un abdomen frumos lucrat!